-
- AnaGain™ NU
- Ashwagandha
- Astaxanthine
- Bacopa monnieri
- Berberine
- Bèta-sitosterol
- Blaaswierextract
- Blauwe bosbes
- Brandnetelextract
- CBD Olie
- Chondroïtine
- Citicoline
- Citroenmelisse
- Citrus bioflavonoïden
- Co-enzym Q10
- Collageen
- Cranberry
- Damiana
- DHA
- Druivenpit
- Curcumine
- Echinacea
- EPA
- Fosfatidylserine
- Ginkgo biloba
- Gingseng
- Glucomannan
- Glucosamine
- Griffonia
- Groene thee extract
- Guldenroede-extract
- Hop
- Hibiscusextract
- Hyaluronzuur
- Knoflookextract
- Kuisboomextract
- L-Arginine
- L-Fenylalanine
- L-Lysine
- L-Ornithine
- L-Tryptofaan
- L-Tyrosine
- Lecithine
- Lijnzaadextract
- Luteine
- Maca
- Melatonine
- Meloenconcentraat
- Minerale klei
- Monnikspeper
- MSM
- Olijfvruchtpoeder
- Omega 3
- Passiebloem
- Plantensterolen
- Pompoenzaadextract
- Postbiotica
- Psylliumvezel
- Quercetine
- Rhodiola
- Rode rijst extract
- Rozenbottel
- Saffraan
- Sint-Janskruid
- Soja isoflavonen
- Slaapmutsje
- Tomatenextract
- Valeriaan
- Venushaar
- Vrouwenmantel
- Wilde yam
- Zaagpalmextract
- Zilverkaars
- Zwarte peper
Vitamine A (Retinol)
De weerstand
Vitamine A is van belang voor het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand.
Het gezichtsvermogen
Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van het oog.
De huid
Vitamine A draagt bij aan het behoud van een gezonde huid en slijmvliezen. Dat komt omdat het een gunstige invloed heeft op de epitheelcellen. Dit zijn de cellen die de bovenste laag van de huid en de slijmvliezen afdekken en beschermen.
IJzergehalte
Vitamine A draagt bij aan het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed.
Celdeling
Vitamine A speelt een rol bij de celspecialisatie. Dit is het proces waarbij een nog niet gespecialiseerde cel verandert in een gespecialiseerde cel, om zo een eigen taak te kunnen uitvoeren.
Hoeveel heb je nodig?
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine A is 800 mcg. De maximaal veilige hoeveelheid is 3000 mcg per dag.
In welke voedingsmiddelen vind je vitamine A?
Vitamine A krijg je uit voeding vooral binnen via margarine, halvarine, bak/braadproducten, lever, leverworst, melk kaas, ei(-dooier), wortels, broccoli, boerenkool, spinazie, abrikozen, mango’s en mandarijnen. Een portie lever bevat ongeveer 8000 mcg vitamine A, Een grote lepel wortels 400 mcg en margarine (voor 1 snee brood) 40 mcg.
Producten met vitamine A: