Top 5 gezonde noten
Een handje noten per dag is goed voor je gezondheid. Ze bevatten veel gezonde vetten, mineralen, antioxidanten, eiwitten en vitaminen. Hoewel alle noten gezond zijn, is de ene noot net iets gezonder dan de andere. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld met de gezondste noten.
Amandelen
Amandelen bevatten de meeste voedingsstoffen in vergelijking met andere noten. Ze zijn rijk aan vitamine E, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Vitamine E helpt als antioxidant de lichaamscellen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bovendien bevatten amandelen veel eiwitten. Wel 10 gram eiwit per 50 gram. Tip: van amandelen kun je heerlijke amandelmelk maken. Dit is supergezond en kun je bijvoorbeeld toevoegen aan smoothies.
Walnoten
Walnoten bevatten de meeste en beste antioxidanten van alle notensoorten. Deze antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen en dragen zo bij aan de gezondheid.
Pecannoten
De pecannoot is het neefje van de walnoot en bevat meer dan 19 vitaminen en mineralen zoals vitamine E en A, foliumzuur, calcium, magnesium, koper, fosfor, kalium, mangaan, verschillende B-vitaminen en zink. Zink is belangrijk voor de opbouw van eiwitten en bij het herstellen en vernieuwen van weefsel.
Voeg eens een handjevol pecannoten toe aan een salade. Dit zorgt voor een lekkere en verrassende bite.
Paranoten
Paranoten bevatten eiwit, koper, magnesium, vezels, vitamine E en selenium. Selenium is een krachtige antioxidant die ons lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Een goede reden dus om deze lekkere noot te eten. Door het hoge eiwitgehalte is deze noot ook ideaal voor vegetariërs.
Cashewnoten
Cashewnoten zitten boordevol mineralen en vitaminen, zoals ijzer, magnesium, mangaan, seleen, zink, kalium en calcium. Voor mensen die een vegetarisch dieet volgen zijn cashewnoten de ideale bron van vitamine B. De noot bevat bijna elke vitamine van het B-complex, namelijk B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Cashewnoten zijn niet alleen heel gezond, maar ook erg lekker, bijvoorbeeld bij een rijstgerecht.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Hoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meerZo kies je gezond in de supermarkt
Wist je dat slechts 20% van het aanbod in de supermarkt valt binnen de richtlijnen van gezonde voeding? Met onze tips lukt het je beter om gezondere keuzes te maken.
Lees meer Lees meer