Een suikerdip? Dit kan je er tegen doen
Heb je op bepaalde momenten van de dag weinig energie en verlang je dan sterk naar zoetigheid? Dan heb je waarschijnlijk een suikerdip. Lees onze tips om een suikerdip tegen te gaan.
Water drinken
Heb je wel echt honger? Het kan zijn dat je het gevoel van honger en dorst met elkaar verward. Dat is niet vreemd, want een knorrende maag kan ook betekenen dat je dorst hebt. Om eten te verteren, heeft je lichaam vocht nodig. Het advies voor volwassenen is om elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken.
Complexe koolhydraten
Vaak grijp je bij een suikerdip naar een snel en zoet tussendoortje. Denk bijvoorbeeld aan snoep, koek of een suikerrijk drankje. Deze producten bevatten eenvoudige koolhydraten. Het wordt snel opgenomen door je lichaam, maar ook weer snel afgebroken. Daardoor is de energie die je hiervan krijgt maar van korte duur.
Ga liever voor een tussendoortje met complexe koolhydraten. Deze koolhydraten worden langzamer opgenomen, waardoor je langer een verzadigd gevoel behoudt. Een bakje yoghurt met noten of havermout en een volkoren cracker met hartig beleg zijn hier goede voorbeelden van.
Beweging
Van een suikerdip krijg je een inkakker. Het liefst ga je even languit op de bank liggen. Maar doe dat vooral niet! Een zware work out is niet nodig, maar een beetje beweging helpt zeker. Maak een ommetje of ga een rondje fietsen. Beweging stimuleert het verteren van je voedsel. Je darmen zullen je dankbaar zijn.
Blijf sterk
Het verlangen naar zoetigheid tijdens een suikerdip kan heftig zijn. Probeer dit echt te negeren. Door tijdens een suikerdip weer zoetigheid tot je te nemen, zul je moe blijven. Probeer het dus te negeren en ga voor bijvoorbeeld één van de opties die we onder ‘complexe koolhydraten’ benoemen. Zo kom je uit de suikerdip en kan je vol energie de dag voortzetten!
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer