Groene quinoa salade
Quinoa is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het kan op dezelfde manier gebruikt worden als rijst of couscous en heeft een heerlijk nootachtige smaak. Het is de basis voor deze vegetarische salade met heel veel verse kruiden en groene groenten. Proef alvast de lente!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200g quinoa
- 250g groene asperges
- 150g verse (wilde) spinazie
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teen fijngehakte knoflook
- 1 bosje platte peterselie (circa 15g)
- 1 bosje koriander (circa 15g)
- 3 bosuitjes
- 150g feta
- 60g pistachenoten (grof gehakt)
- Peper en zout
Zo maak je het
Bereidingstijd circa 30 minuten.
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.
Snij de asperges in stukjes en kook ze 4 minuten voor beetgare asperges. Heb je ze liever zacht? Hou dan een kooktijd van 5-6 minuten aan. Spoel ze af met koud water en laat afkoelen. Was en droog de spinazie.
Klop vervolgens een dressing van de olijfolie, witte azijn, knoflook, peper en zout. Hak de verse kruiden fijn. Snij de bosuitjes in ringen.
Meng de quinoa met de groenten, de kruiden en de dressing. Verkruimel de feta over de salade en strooi tot slot de noten erover. Dit gerecht is ook lekker met gegrilde kip.
Groene asperges
Asperges zijn seizoensgebonden groenten. De eerste asperges vind je begin februari. Het traditionele aspergeseizoen loopt van eind april t/m 24 juni. Witte en groene asperges zijn afkomstig van dezelfde aspergeplant. Witte asperges zijn het deel van de asperge dat onder de grond groeit en de groene asperges zijn het deel wat boven de grond uitsteekt. Beide kleuren zijn rijk aan vitaminen en mineralen! Met name vitamine E en de B-vitamines.
Wat is jouw favoriete aspergegerecht?
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer