The movement snack uitgelegd
Sporten is ontzettend gezond, maar soms ontbreekt het ons gewoonweg aan tijd of motivatie om in de sportschool te zweten, kilometers te rennen of bijvoorbeeld een volledige yogales te volgen. Gelukkig is daar een nieuwe gezondheidstrend: de movement snack! Deze innovatieve benadering van lichaamsbeweging kun je makkelijk toepassen in je eigen leven. Wij leggen je uit wat het is en geven je wat inspiratie!
Wat is een movement snack?
Een movement snack is een korte, maar energieke en effectieve vorm van lichaamsbeweging. Zie het als een hapklaar tussendoortje dat je op elk moment van de dag kunt nemen. Met een movement snack kun je gedurende de dag kleine momenten vinden om je lichaam in beweging te brengen.
Het mooie van deze aanpak is dat het flexibel en aanpasbaar is aan jouw schema en dat je het overal kunt uitvoeren. Je hoeft dus niet eerst je yogamat uit te rollen of een uur in de sportschool te staan. Maak het simpel. Denk bijvoorbeeld aan je auto wat verder weg parkeren, zodat je meer moet stappen, in de pauze een paar minuten stretchen of squatten of buikspieroefeningen doen, terwijl je favoriete serie opstaat.
Net zo effectief!
Uit studies blijkt dat meerdere korte momenten van lichaamsbeweging, net zo effectief zijn als één lange training. Het beoefenen van movement snacks heeft dan ook talloze voordelen voor je gezondheid. Allereerst verhoogt het je algehele lichamelijke activiteit gedurende de dag. Wat goed is voor je cardiovasculaire gezondheid en het verbranden van calorieën bevordert.
Daarnaast kan het regelmatig doen van movement snacks je energieniveau verhogen, je stemming verbeteren en stress verminderen. Het is ook een geweldige manier om je spieren te versterken, je flexibiliteit en stabiliteit te vergroten en je houding te verbeteren!
Ter inspiratie: 5 leuke movement snacks
- Wandeling op de trappen: kom je in een gebouw met trappen, loop dan altijd twee trappen op en af. Het is een snelle en effectieve manier om je hartslag te verhogen en je beenspieren te activeren.
- Danspauze: zet je favoriete muziek op en dans gedurende 5-10 minuten alsof niemand je ziet. Het is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je coördinatie en verbrandt calorieën.
- Stoelsquats: terwijl je achter je bureau zit, sta je langzaam op en ga je weer zitten zonder je handen te gebruiken. Herhaal dit 10-15 keer om je beenspieren te versterken.
- Stretchbreak: sta op van je stoel, strek je armen boven je hoofd en buig naar de zijkant. Houd elke stretch 15-20 seconden vast. Dit helpt om je spieren los te maken en stijfheid te verminderen.
- Balansoefening: sta op één been terwijl je van je andere voet de tenen iets van de grond tilt. Probeer dit 30 seconden vol te houden en wissel dan van been. Balansoefeningen zijn geweldig om je stabiliteit te verbeteren.
Breng je lichaam in beweging
Onthoud dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Het draait allemaal om het vinden van meerdere korte momenten gedurende de dag om je lichaam in beweging te brengen. Dus, de volgende keer dat je geen tijd of motivatie hebt om te sporten, doe je een movement snack en ervaar je alsnog de voordelen voor je gezondheid en welzijn!
Doe de test!
Extra ondersteuning nodig voor jouw botten, spieren en/of gewrichten? Doe de test en ontdek in 7 vragen welke ondersteuning aansluit op jouw behoefte! Of je nu zonder problemen terug wilt naar je favoriete sport of fit en flexibel wilt blijven: samen vinden we de juiste ondersteuning voor jou.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer