Rood fruit is gezond!
Als de zomer begint zie je ook het rode fruit weer verschijnen. Denk aan aardbeien, bosbessen, braambessen, frambozen en aalbessen. Ontdek de voordelen van rood fruit!
Rood fruit is goed voor je
Rood fruit is lekker en gemakkelijk uit de hand te eten. Ook zit er in rood fruit veel voedingsvezels en vitaminen. De rode kleur ontstaat door de stof anthocyaan die ook werkt als een antioxidant. Antioxidanten helpen je tegen vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen ontstaan onder andere door luchtvervuiling, stress en een ongezonde levensstijl.
Aardbeien, frambozen en bessen zijn caloriearm en zitten boordevol vitamine C. Vitamine C werkt niet alleen als antioxidant, het zorgt ook voor extra weerstand. Rood fruit is dus niet alleen lekker maar ook gezond.
Aardbeien en frambozen lekker om te combineren
Verse aardbeien en frambozen zijn in de zomer volop te krijgen. Je kunt ze ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren. Aardbeien en frambozen zijn prima vruchten om te verwerken in een frisse salade en zijn lekker zoet van smaak. Ook kun je een smoothie maken van aardbeien met banaan of sinaasappel. Een heerlijke gezonde dorstlesser, ideaal voor in de zomer maar je kunt ze natuurlijk ook eten op een beschuitje.
Zomerse rode vruchtensalade
Het maken van een zomerse salade is heel eenvoudig. Haal fruit naar keuze en meng het door elkaar! Hier alvast een voorbeeld een rode vruchtensalade:
Ingrediënten voor 3 personen:
250 gram aardbeien
200 gram bosbessen
150 gram frambozen
100 gram rode bessen
1,5 eetlepel fijngehakt venkelloof
Bereidingswijze
Was de aardbeien, (rode) bosbessen en frambozen. Snijd ze vervolgens in kleine partjes en gooi alles in een kom. Gooi er wat fijngehakt venkelloof bij en naar wens een klein beetje suiker. Venkelloof heeft een verfijnde anijssmaak en brengt daardoor een subtiele smaak aan in de salade. Ook zit groene venkelloof vol met vitamine B1 en B2. Zet de salade ongeveer een kwartiertje tot twintig minuten in de koelkast en serveer de salade koud op.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer