Terug naar overzicht

Hoe kan je je libido natuurlijk verhogen?

Hoe kan je je libido natuurlijk verhogen?
Pauline
12-9-2024
0 Reacties
man en vrouw in bed

Libido, ook wel het seksueel verlangen genoemd, is een belangrijk onderdeel van het menselijk welzijn. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met seksuele activiteit, speelt libido ook een bredere rol in je algehele energie en levenslust. Een gezond libido is een teken van een evenwichtige fysieke en mentale gezondheid. Maar wat gebeurt er als je libido afneemt? En hoe kun je het op natuurlijke wijze weer verhogen?

Wat is libido precies?

Libido is de term die gebruikt wordt om het seksuele verlangen van een persoon te beschrijven. Dit verlangen kan van nature variëren op basis van verschillende factoren, zoals leeftijd, hormonale veranderingen, levensstijl en stress. Een verlaagd libido kan soms leiden tot frustratie of relatieproblemen, vooral wanneer de oorzaak niet duidelijk is.

Hormonen spelen een cruciale rol in het reguleren van het libido, met testosteron als het belangrijkste hormoon bij zowel mannen als vrouwen. Bij mannen daalt het testosteron meestal met de leeftijd, wat vaak resulteert in een lager libido. Vrouwen kunnen hormonale schommelingen ervaren tijdens bijvoorbeeld de menopauze of zwangerschap.

Factoren die invloed hebben op je libido

Verschillende factoren kunnen een verminderd libido veroorzaken, met stress als een belangrijke boosdoener. Langdurige stress verhoogt de cortisolproductie, wat de aanmaak van hormonen zoals testosteron kan onderdrukken, en leidt vaak tot minder seksueel verlangen. Slaapgebrek verstoort daarnaast je energieniveau en hormonale balans, wat ook je libido verlaagt.

Een ongezond dieet en een inactieve levensstijl kunnen je energieniveau en libido aanzienlijk verlagen. Daarnaast merken veel mensen dat hun libido afneemt naarmate een relatie langer duurt. In het begin van een relatie is het seksuele verlangen vaak hoger door een toename van dopamine en oxytocine, maar na verloop van tijd kunnen deze effecten verminderen.

Kom terug in de stemming met deze 5 tips!

Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke manieren om je libido te verhogen. Hieronder zijn enkele van de meest effectieve manieren uitgelicht:

  1. Gezonde voeding en afrodisiaca
    Door ons lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen zorgen we ervoor dat we voldoende energie hebben wat een gunstig effect heeft op het libido. Daarnaast zijn er bepaalde voedingsmiddelen die bekend staan om hun vermogen om het libido te stimuleren. Deze producten worden ook wel afrodisiaca genoemd.

    • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, gezonde vetten en vitaminen, zoals avocado’s, noten en donkere bladgroente, kunnen de bloedcirculatie en de hormoonproductie verbeteren.
    • Daarnaast worden oesters vaak genoemd vanwege hun hoge zinkgehalte, wat kan helpen bij de productie van testosteron.
    • Ook sommige plantenextracten, zoals ashwagandha, maca en tribulus, staan al eeuwen bekend om hun libido verhogende werking.
  2. Regelmatige lichaamsbeweging
    Beweging is essentieel voor een goede doorbloeding en het handhaven van een gezond hormonaal evenwicht. Bovendien helpt lichaamsbeweging bij het verminderen van stress, wat weer een positief effect kan hebben op het libido. Krachttraining is vooral nuttig voor het stimuleren van testosteronproductie bij mannen.
  3. Stressbeheersing
    Omdat stress een grote invloed kan hebben op het libido, is het belangrijk om technieken te vinden om stress te beheersen. Meditatie, yoga en diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen om je cortisolniveau te verlagen en je libido te verhogen.
  4. Voldoende slaap
    Slaap is essentieel voor een gezond libido. Tijdens de diepe slaapfases herstellen de hormonen zich en het lichaam produceert testosteron. Probeer een regelmatig slaapschema aan te houden en vermijd schermtijd vlak voor het slapengaan.
  5. Intimiteit bevorderen
    Soms kan simpelweg het versterken van de emotionele verbinding met je partner helpen om je libido te verhogen. Praten over je gevoelens en verlangens, tijd doorbrengen met elkaar en nieuwe dingen proberen in je relatie kunnen bijdragen aan een hoger libido.

Extra ondersteuning voor het libido

Als je als man op zoek bent naar een extra boost voor je libido, kun je overwegen om een product te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld om het seksuele verlangen te stimuleren. Libido QR is een geavanceerde formule met natuurlijke ingrediënten, zoals 500 mg damiana (Liboost®) voor een gezond libido*, maca-wortel voor behoud van seksuele prestaties en energie*, en tribulus ter bevordering van het seksuele verlangen*.

Voor vrouwen hebben we bij Flinndal Menosol Pro. Deze formule is speciaal voor de vrouw in de overgang. De formule bevat uitstekende ingrediënten die ondersteuning bieden bij verschillende overgangsverschijnselen, maar het helpt ook ter bevordering van het libido. Met vitamine B6, wat bijdraagt tot de regulering van de hormonale activiteit en maca en damiana-extract ter bevordering van het libido*.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Aanbevolen producten

Libido QR
Libido QR
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Menosol Pro
Menosol Pro
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Prosta QR
Prosta QR
3,7 sterren
(15)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Probiotica
Probiotica
4,8 sterren
(88)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Probiotica Forte
Probiotica Forte
4,8 sterren
(33)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Pro Collageen Complex
Pro Collageen Complex
4,3 sterren
(12)
Vanaf € 39,95
Bekijk product
Liver QR
Liver QR
5 sterren
(5)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Serosan Pro
Serosan Pro
4,3 sterren
(7)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Prosta Comfort
Prosta Comfort
4,1 sterren
(67)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

Zo wordt vroeg opstaan een eitje

Zo wordt vroeg opstaan een eitje

Niet iedereen springt even makkelijk zijn bed uit om vol energie vroeg aan de dag te beginnen. Met onze tips lukt het jou wel. Lees er alles over in deze blog.

Lees meer Lees meer
Alles over Omega-3

Alles over Omega-3

Wist je dat er verschillende soorten omega-3 zijn? En heeft een omega-3-supplement zin? Wij beantwoorden in deze blog 5 veelgestelde vragen over omega-3.

Lees meer Lees meer
Overnight oats met banaan

Overnight oats met banaan

Op zoek naar een snel en gezond ontbijt? Probeer dan eens overnight oats! Wij delen ons favoriete recept en waarom het zo gezond is.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Hoe kan je je libido natuurlijk verhogen?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties