Waarom heb je calcium nodig?
Calcium staat bekend als bouwstof voor sterke botten en vind je in veel zuivelproducten. Als je weinig zuivelproducten eet kun je dus wel wat extra’s gebruiken.
Wat doet calcium precies?
Naast de bouwstof voor sterke botten is calcium ook van belang voor de bloedstolling en helpt het bij het aanspannen van spieren en het doorgeven van zenuwprikkels. Het vormt een mooie combinatie met magnesium omdat magnesium juist helpt bij het ontspannen van spieren en het ontvangen van zenuwprikkels. Vooral voor kinderen is calcium belangrijk. De botten behouden langer hun stevigheid als er veel calcium in de botten zit op jonge leeftijd.
Waar zit calcium in?
Calcium vind je veel in zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas. Maar het zit ook in brood, groenten, peulvruchten en aardappelen. De hoeveelheid calcium in deze laatste voedingsmiddelen is wel een stuk minder dan zuivelproducten maar het draagt wel bij aan de dagelijkse inname van calcium.
Wanneer heb je een verhoogde behoefte aan calcium?
Tijdens het ouder worden wordt de opname van calcium minder en heb je een verhoogde behoefte aan calcium. Volwassenen hebben ongeveer 1 gram calcium per dag nodig. Dit is ongeveer hetzelfde als 4 à 5 glazen melk. Ook als je weinig zuivelproducten eet kun je extra calcium gebruiken ter aanvulling op je voeding.
Calcium en magnesium samen in één tablet
Nederland heeft een hogere zuivelinname dan vele andere landen. Flinndal Calcium Magnesium+ bevat daarom 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan calcium en 40% magnesium. Door deze verhouding ondersteunen de mineralen elkaar optimaal en krijg je niet te veel binnen. Bovendien bevat Flinndal Calcium Magnesium+ vitamine D om de opname van calcium te bevorderen en vormt zo een goede aanvulling op de voeding.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer