Salade van watermeloen met feta en pijnboompitten
Deze zomerse salade maak je in 10 minuten. Het smaakt heerlijk op een warme dag als lunch of als bijgerecht op een barbecue!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kwart watermeloen
- ½ komkommer
- 1 sjalotje
- 150 gram feta
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Verse munt
Zo maak je het
- Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes.
- Snij de komkommer in ongeveer even grote blokjes als de meloen.
- Snij het sjalotje in ringetjes.
- Meng de watermeloen met komkommer en het sjalotje.
- Besprenkel met een dressing van de olijfolie en de balsamicoazijn.
- Verkruimel de feta erboven.
- Roosteer de pijnboompitten even in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.
- Garneer met wat verse munt.
Lycopeen in watermeloen
Waarom is het vruchtvlees van watermeloenen zo rood? Dat komt door lycopeen. Deze natuurlijke kleurstof is familie van bètacaroteen, dat wortelen oranje kleurt. Lycopeen is een antioxidant en zit ook in tomaten.
Kijken en kloppen
Hoe kies je voor een rijpe watermeloen? Kijk of de meloen er dof uitziet. Een glanzende meloen is nog niet rijp. Ook kloppen geeft veel duidelijkheid. Klinkt de meloen hol als je erop klopt? Dan heb je een rijp exemplaar te pakken!
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer