Recept: Homemade tapenade van zongedroogde tomaat
Wanneer je een stokbroodje of toast met kruidenboter een beetje saai vindt worden en op zoek bent naar een alternatief, dan is deze homemade tapenade een aanrader. Makkelijk om te maken en lekkerder dan een tapenade uit een potje. Probeer het zelf, hieronder vind je het gerecht.
Wat heb je nodig:
- 150 gram zongedroogde tomaatjes
- Pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Halve eetlepel citroensap
Zo maak je het:
Rooster de pijnboompitten (ongeveer 3 eetlepels) in een pannetje totdat ze bruin worden. Pers de teentjes knoflook uit en rasp de Parmezaanse kaas indien je een stuk gekocht hebt. Bij een zakje geraspte kaas kun je deze stap uiteraard overslaan.
Doe alle ingrediƫnten in een kleine blender of hakmachine en hak het fijn totdat er een mooie tapenade ontstaat. Als de tapenade nog iets te stug is, kun je wat olijfolie toevoegen en het nog eens mengen.
De tapenade is lekker om te serveren op toast of stokbrood tijdens een borrel of als voorgerecht. Eet smakelijk!
Laat je ons weten wat je van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer