Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto
Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Hoewel je de pesto ook kant-en-klaar kunt kopen, smaakt zelfgemaakte pesto niet alleen lekkerder, maar het is ook razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg onderstaand recept.
Ingrediënten
- 300 gram linguine (of een andere pastasoort naar keuze)
- 2 kopjes cherrytomaatjes
- 3 kopjes verse spinazie
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Voor de pesto:
- 2 kopjes verse basilicumblaadjes
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 kopje extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en leg de gehalveerde tomaatjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ze ongeveer 15-20 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen.
- In een keukenmachine, combineer de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, zout en peper. Terwijl de machine draait, voeg geleidelijk de olijfolie toe tot het mengsel glad en goed gemengd is.
- In een grote kom, meng de gekookte linguine met de verse spinazie en geroosterde cherrytomaten. Voeg de zelfgemaakte pesto toe en roer goed door totdat alles gelijkmatig is bedekt.
- Serveer de pasta op borden, bestrooi met extra geraspte Parmezaanse kaas en garneer eventueel met wat extra basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Dit gerecht zit boordevol smaak en gezonde ingrediënten. Je kunt het ook aanpassen door andere groenten toe te voegen, zoals gegrilde courgette of geroosterde paprika, afhankelijk van je voorkeuren. Geniet van je heerlijke vegetarische pasta!
Tags
ReceptLees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer