Terug naar overzicht

Pasta met asperges en zalm

Pasta met asperges en zalm
Pauline
29-3-2023
1 Reactie
pasta-asperges

Een typische voorjaarsgroente: asperges! Je hebt witte, groene en zelfs paarse asperges. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Eet er dus lekker veel van met dit heerlijke recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 500 gr witte of groene asperges
  • 100 gr volkoren penne
  • 1 citroen
  • 75 ml crème fraîche
  • 1 kleine courgette
  • 150 gr gerookte zalm
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Zo maak je het

Bereidingstijd circa 30 minuten.

Schil de witte asperges (groene hoef je niet te schillen) en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de pasta samen met de aspergestukken in 10-12 minuten gaar. Giet af en vang een beetje van het kookwater op. Is de kooktijd van de penne veel langer of korter dan 10 minuten, kook de asperges en penne dan apart.

Verwarm ondertussen de grill van de oven voor op de hoogste stand. Rasp de schil van de citroen. Pers de helft van citroen uit. Roer de crème fraîche los met het citroensap en het grootste deel van de citroenrasp. Rasp de courgette of snij er met een spiraalsnijder slierten van. Snij de zalm in reepjes.

Schep de courgette, de room en de zalm door de pasta en asperges. Voeg een scheutje van het kookwater toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de kaas even smelten onder de hete grill.

“Liever een vegetarische versie? Vervang de gerookte zalm door een handje gerookte amandelen. Hak de amandelen grof en strooi ze voor het serveren over de pasta.”


Asperges

Het aspergeseizoen is hét moment om te genieten van deze heerlijke groente op zijn best. Jaarlijks start op de tweede donderdag van april officieel het aspergeseizoen. Tot eind juni is het “witte goud” dan volop verkrijgbaar. Naast witte asperges, heb je ook groene én paarse soorten. Witte asperges groeien onder de grond, terwijl groene boven de grond uitsteken en hun groene kleur danken aan hun blootstelling aan licht.

Het kiezen van de juiste asperges is belangrijk voor het bereiken van de beste smaak. Verse asperges hebben heldere kleuren en stevige stengels zonder tekenen van uitdroging. Het is belangrijk om ze snel te koken of te stomen om hun smaak en voedingsstoffen te behouden. Zo bevatten asperges veel vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium.

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(75)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
4,3 sterren
(22)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(28)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(142)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(46)
Vanaf € 23,95
Bekijk product
IJzer
IJzer
4,7 sterren
(48)
Vanaf € 7,95
Bekijk product
Weerstand Complex
Weerstand Complex
4,4 sterren
(10)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
WLS Tablet
WLS Tablet
4,8 sterren
(147)
Vanaf € 1,95
Bekijk product
Foliumzuur (B11)
Foliumzuur (B11)
4,7 sterren
(7)
Vanaf € 8,03
Bekijk product

Lees ook

Wat kunnen we leren van de Blue Zones?

Wat kunnen we leren van de Blue Zones?

De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!

Lees meer Lees meer
Hoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?

Hoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?

Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!

Lees meer Lees meer
Dit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D

Dit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D

Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Pasta met asperges en zalm"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Alexander , geplaatst op 12-4-2023
Ziet er lekker uit. Alleen op het plaatje staan geen volkoren penne, maar normale pasta. Voor het mooie bij het verhaal, had een goede foto wel het beste geweest ;)