Mexicaanse kipsalade
Zin in een smakelijke en gezonde maaltijd? Probeer deze Mexicaanse kipsalade. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch of een gezonde avondmaaltijd, deze Mexicaanse kipsalade is een perfecte keuze voor elk moment van de dag. Lees hieronder het recept en tover in 30 minuten deze maaltijd op tafel.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 8 tl komijnpoeder
- 6 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl gemalen chilipepertjes
- 1 rode ui
- 250 gr zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 150 gr kipfilet of vega kipstukjes
- 50 gr mais
- 100 gr kikkererwten
- ½ el vierge olijfolie (voor de dressing)
- 1 el witte wijnazijn
- 50 gr sla naar keuze
- Peper en zout
Zo maak je het
Bereidingstijd circa 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Mix vervolgens de kruiden: komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en de gemalen chilipepertjes, in een kom.
Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in blokjes en schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Meng de gesneden groenten met de kruidenmix en 1 el olijfolie en bak in 18-20 minuten gaar in de oven.
Bak de kipfilet of vega kipstukjes gaar in een pan. Spoel de kikkererwten goed af en laat met de mais uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de witte wijnazijn. Voeg de kikkererwten, mais en groenten uit de oven toe en schep goed om. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Laat het groentemengsel nog even afkoelen voor je het op de sla legt en pluk ondertussen de kip in stukjes. Serveer het groentemengsel met de kip of vega kipstukjes op een bedje van sla.
Zoete aardappel
Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een veelzijdige en voedzame groente die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De zoete aardappel is rijk aan vezels, vitamines en mineralen, en bevat bovendien weinig calorieën. Daarnaast heeft deze groente een zoete smaak en een zachte textuur, waardoor hij ideaal is voor het maken van diverse gerechten. Zo kun je zoete aardappel bakken, koken, roosteren, pureren of verwerken in een salade.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer