Groenlipmossel: vloeibaar of poeder?
De groenlipmossel (Perna canaliculus) is een schelpdier dat alleen in Nieuw Zeeland voorkomt. De laatste jaren komt dit weekdiertje steeds vaker in het nieuws, vanwege de gunstige invloed op de gezondheid. Deze wordt toegeschreven aan de speciale omega 3 vetzuren die het diertje bevat. Vanuit de wetgeving mogen wij echter niet vertellen wat de groenlipmossel precies doet voor de gezondheid.
Wil je dit graag weten, neem dan contact op met de klantenservice voor informatie via [email protected].
Welke vormen zijn er te koop?
Het extract van de groenlipmossel is doorgaans verkrijgbaar in een capsule. Deze bevat gevriesdroogd poeder, of een vloeibare variant.
Vriesdrogen
Vriesdrogen wil zeggen dat door hele lage temperaturen het aanwezige water wat in een voedingsmiddel zit tot ijskristallen wordt omgevormd. Deze kristallen verdampen vervolgens in de droge lucht. Het grote voordeel daarbij is dat micro-organismen als bacteriën en schimmels zich niet kunnen vermenigvuldigen in een droge omgeving. Dat maakt het product langer houdbaar.
Omdat er bij dit productieproces geen sprake is van verhitting blijven bovendien de gezonde stoffen uit het gevriesdroogde extract behouden, zoals de speciale omega 3 vetzuren, glycosamineglycanen (bestanddelen van collageenrijke weefsels, zoals kraakbeen, tussenwervelschijven, bindweefsel en van de gewrichtsvloeistof). Flinndal Groenlipmossel bestaat uit een gevriesdroogde vorm van groenlipmossel.
Vloeibare vorm
Bij de vloeibare variant wordt het weekdiertje omgezet in een vloeibare emulsie, eventueel in olijfolie opgelost en al dan niet voorzien van een capsulewand. Je betaalt overigens flink voor de vloeibare vorm. Deze is minimaal 2x zo duur dan de gevriesdroogde variant. Daarnaast past van de vloeibare vorm minder in de capsule dan van een poeder. Zo moet je voor een hoeveelheid van 500 mg groenlipmosselextract 2 capsules innemen, tegenover 1 capsule per dag van het poeder.
Welke vorm is beter opneembaar?
Er zijn partijen die claimen dat de vloeibare vorm niet bewerkt is en daardoor beter zou zijn dan gevriesdroogd materiaal. Dit kan echter niet; ook voor de vloeibare vorm heeft een bewerking plaatsgevonden om het ‘vlees’ van de mossel vloeibaar te krijgen. Bovendien hebben wij geen onderbouwd wetenschappelijk bewijs gevonden dat de vloeibare variant beter opneembaar zou zijn. Ook is het zo dat het wetenschappelijk onderzoek waarbij men de speciale omega 3 vetzuren heeft ontdekt in de groenlipmossel, is uitgevoerd met de gevriesdroogde vorm. Dit laat zien dat juist ook het poeder de gezondheidsvoordelen levert.
Conclusie
Het voedingssupplement Flinndal Groenlipmossel is van uitstekende kwaliteit. Het doet niet onder voor de vloeibare varianten die op de markt zijn en al helemaal niet op het gebied van prijs. Andere partijen voegen soms nog andere plantenextracten als zwarte bes of boswellia aan het product toe. Dit maakt het product echter onnodig duur, terwijl niet voor 100% wetenschappelijk is bewezen dat deze combinatie beter zou werken dan alleen de groenlipmossel.
Bij Flinndal houden we het graag overzichtelijk en voegen geen onnodige ingrediënten toe die de prijs van het supplement opdrijven. Flinndal Groenlipmossel biedt de kwaliteit die je van ons gewend bent voor een prettige prijs!
Voordeelpakket Flinndal Groenlipmossel en Curcumine Forte »
Vragen?
Heb je vragen over Flinndal Groenlipmossel of onze andere producten? Onze voedingsdeskundigen zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar [email protected].
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer