Terug naar overzicht

Geroosterde portobello met herfstvulling

Geroosterde portobello met herfstvulling
Pauline
12-10-2023
1 Reactie

portobello

Deze smaakvolle combinatie van ingrediënten zorgt voor een perfect herfstgerecht. Het zit boordevol groenten en is dus ook een boost voor je gezondheid! Geniet ervan als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht. Bekijk het recept hieronder.


Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 grote portobello paddenstoelen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram verkruimelde geitenkaas
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse kruiden voor de garnering (optioneel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de stelen van de portobello's en hol de paddenstoelen voorzichtig uit, zodat je een ruimte hebt om de vulling in te doen. Bewaar de stelen voor later gebruik. Snijd alle groenten in kleine blokjes en hak de spinazie grof.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn. Voeg daarna de wortel, bleekselderij en rode paprika toe aan de pan. Bak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten iets zachter worden.
  4. Snijd de portobello-stelen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken. Roer de gedroogde tijm en rozemarijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul elke uitgeholde portobello met het herfstige mengsel en strooi een beetje verkruimelde geitenkaas over elke gevulde paddenstoel.
  6. Plaats de portobello's op een bakplaat en besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Bak de portobello's in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en de vulling mooi is geroosterd. De geitenkaas moet licht gesmolten en goudbruin zijn.
  7. Haal de portobello's uit de oven en serveer ze warm. Je kunt ze eventueel garneren met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, voor extra smaak en presentatie.

Laat het smaken!

Tags

Recept

Lees ook

Wat kunnen we leren van de Blue Zones?

Wat kunnen we leren van de Blue Zones?

De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!

Lees meer Lees meer
Hoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?

Hoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?

Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!

Lees meer Lees meer
Dit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D

Dit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D

Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Geroosterde portobello met herfstvulling"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Irene Schaap, geplaatst op 25-10-2023
Leuk recept! Ga ik vanavond maken.