De 7 gezondste snacks voor op kantoor
De klok slaat vier uur en opeens slaat het noodlot op kantoor toe: trek in een snack! Speciaal voor dat soort momenten hebben wij de 7 gezondste tussendoortjes voor op kantoor op een rijtje gezet. Voor welke snack ga jij?
1. Pure chocolade
Chocolade ongezond? Niet als je pure chocolade met minstens 78% cacao neemt. Pure chocolade bevat veel antioxidanten en er zit veel minder suiker in dan de melk of witte variant bevat. De bittere smaak is even wennen, maar daar ben je snel doorheen.
2. Fruit
Een makkelijk tussendoortje is fruit. In de ochtend stop je snel een appel, mandarijn of banaan in je tas en om 4 uur geniet je van de extra vitaminen die je binnenkrijgt.
3. Groente
Als je aan lekkere tussendoortjes denkt, komt groente misschien niet meteen in je op. Toch kan dit als een heerlijke gezonde snack dienen. Ben je dol op zoete tussendoortjes? Rauwe worteltjes, rode paprika of cherrytomaatjes hebben een lichtzoete smaak. Voor een frisse smaak ga je voor komkommer of bleekselderij.
Onze tip: dip de groente in hummus. Heerlijk is dat!
4. Ongezouten noten
Noten bevatten belangrijke voedingsstoffen en zorgen voor een vol gevoel. Ga voor een handjevol ongezouten en ongebrande notenmix. Wel zijn noten een bron van vetten. Een kleine hoeveelheid hiervan is goed voor je, maar eet noten daarom met mate.
5. Hardgekookt ei
Een hardgekookt eitje is zowel makkelijk te bereiden als mee te nemen. Ga voor een los ei als tussendoortje of combineer het met een volkoren boterham om de grote trek te stillen. Een perfecte manier om extra eiwitten binnen te krijgen.
6. Magere yoghurt
Is er op kantoor een koelkast aanwezig? Neem een bankje magere yoghurt mee. Voor een lekkere bite voeg je een handjevol noten toe. Ook een stukje fruit valt hier perfect mee te combineren. Varieer erop los!
7. Rijstwafels
Deze knapperige snack is niet heel vullend, maar wel erg lekker. Eet de rijstwafel los of combineer het met pindakaas en plakjes banaan. Wissel het ook eens af met maïswafels.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat kunnen we leren van de Blue Zones?
De Blue Zones: plekken op de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd gezond blijven. Wat zijn hun geheimen? Wij vertellen het in deze blog!
Lees meer Lees meerHoeveel vitaminen gaan er tijdens het koken verloren?
Gaan er tijdens het proces van koken en blenden niet veel nutriënten verloren? Laten we eens kijken hoe dat zit!
Lees meer Lees meerDit beïnvloedt de aanmaak van vitamine D
Verschillende factoren kunnen de aanmaak van vitamine D beïnvloeden, zoals je leeftijd of BMI! In deze blog lees je meer over deze verschillende factoren en hun invloed op jouw vitamine D-productie.
Lees meer Lees meer